Svenska städer du bara måste besöka

När man försöker bestämma sig för vilket resmål man ska resa till är det ofta lätt att man stirrar sig blind på utländska resmål. Vi borde bli bättre på att spendera vår semester innanför landets gränser. Man kan till exempel resa till någon av Sveriges många städer. Här är några av de allra bästa städerna som Sverige har att erbjuda dig som turist.

Stockholm

Huvudstaden borde ligga långt upp på de flestas listor. Om man aldrig har besökt Stockholm tidigare bör man verkligen ta sig tiden till att göra det minst en gång i sitt liv. Stockholm är inte bara landets huvudstad. Det är en stor stad som är rik på upplevelser av alla slag.

Älskar du mat och dryck? Perfekt. Stockholm är sprängfyllt med restauranger, caféer och krogar där du kan äta och dricka gott under din vistelse.

Är du mer sugen på underhållning? I Stockholm hittar du allt från konserter till teaterföreställningar. Stockholm är även rikt på museer, så om du vill lära dig något nytt om historia eller kultur finns det många möjligheter för dig.

Göteborg

Vem älskar inte Göteborg? För att vara en storstad har Göteborg en ganska avslappnad och glad atmosfär som många andra storstäder saknar. Det är bara en anledning till varför så många älskar denna stad. En annan anledning är stadens alla gröna områden. Du hittar vackra parker och grönområden lite här och var i hela Göteborg.

Precis som Stockholm är även Göteborg fyllt av olika typer av upplevelser. I denna stad kan du uppleva allt från stora sportevenemang till spelningar av världskända band och artister.
Om du vill pumpa upp din adrenalinnivå kan du alltid besöka Liseberg och åka i någon av de många fartfyllda attraktionerna.

goteborg

Visby

Visby är inte en stor stad, men den är väldigt unik på sitt sätt. Därför förtjänar den en plats på denna lista. Visby är en liten men otroligt vacker stad på Gotland. Den är som tagen ur en saga eller en historiebok. I Visby hittar du gamla ruiner bakom varje gathörn. Gränderna och gatorna är trånga, vilket ger staden en riktigt mysig känsla. Om sommaren står Visby i full blom. Staden kallas inte för rosornas stad för intet. Om du någon gång besöker Gotland måste du spendera åtminstone en heldag i Visby.

Att resa till Gotland kan kosta en del, speciellt för barnfamiljer med låg inkomst. Läs här för att lära dig mer om hur du kan förbättra din privatekonomi.

Malmö

Malmö är ytterligare en storstad som är ett måste att besöka. Även denna storstad är rik på det mesta man kan tänka sig i upplevelsesväg. Upplev fantastisk arkitektur som till exempel Turning Torso, Moderna Museet eller Akut och infektionsklinik SUS. Delta under musikfestivaler, besök några av de många kulturarven eller ät gott vid vattnet. Du har även möjligheten att ta en kort tur till Köpenhamn när du ändå är i närheten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.