Samtalsämnen för långdistansförhållanden

De flesta av oss har någon typ av långdistansförhållande. Det behöver inte nödvändigtvis vara med en partner. Man kan även ha långdistansförhållanden med vänner och bekanta. Det är viktigt att försöka hålla fast i dessa kontakter så att banden hålls starka. Det gör man enklast genom telefonsamtal eller över till exempel Skype, Teams eller liknande. Ibland kan det dock vara svårt att hitta på något att prata om. Därför får du här ett par förslag på vad ni skulle kunna prata om under era samtal tillsammans. 

Prata ut med varandra

 

Håll varandra uppdaterade med det senaste

Man kan alltid prata om det allra senaste som har hänt i livet. Har det hänt något speciellt i ditt liv under den senaste tiden som du gärna vill dela med dig av? Fråga din familj och dina vänner om det har hänt något spännande i deras liv sedan ni pratade sist. Att prata om livshändelser och uppdatera varandra med nyheter är något av det bästa som finns. Skriv en lista över saker du vill prata om vid nästa samtal. Då behöver du inte oroa dig för att glömma någon viktig detalj. 

Prata ekonomi

Det kanske låter lite tråkigt, men att prata om ekonomi tillsammans kan faktiskt vara en riktigt bra idé. Det är ett perfekt tillfälle att ge varandra råd och tips. Vad gör du för att tjäna lite extra pengar vid sidan av ditt jobb? Investerar dina vänner i kryptovalutor med hjälp av bitcoin era?  Hur gör ni för att spara pengar? Det finns så mycket man kan lära av varandra när det kommer till ekonomi. 

Prata ut om svåra saker

Det kan vara skönt att få prata ut om svåra saker i livet. Ibland lir det inte alltid som man har tänkt sig. Då är det skönt att få släppa ut sina känslor genom att prata med någon annan. Håll inte din sorg instängd. Våga berätta för någon hur du känner just nu. Den som lyssnar behöver inte försöka lösa alla problemen. Ibland kan det vara nog att bara lyssna på personen som berättar. Det beror såklart helt på hur situationen ser ut, men försök att vara så förstående som möjligt. 

Prata om era drömmar

Dröm om framtiden

Man kan prata länge om sina framtidsdrömmar. En framtidsdröm kan vara både liten och stor. Man kan planera ett fikabesök på ert favoritcafé eller en drömresa till andra sidan Jorden. Att prata framtidsplaner tillsammans med en god vän kan verkligen göra livet mycket lättare att leva, speciellt under lite mörkare tider. Det är ju drömmarna som håller oss igång. Drömmar ger oss energi och gör oss hoppfulla. Sluta aldrig drömma och sluta aldrig dela dessa drömmar med andra. Fritidsintressen 

Att prata fritidsintressen och hobbys är riktigt kul, speciellt om man delar ett intresse med någon annan. Berätta om gamla intressen eller om de nya ni har fått upp ögonen för. Många kreativa hobbys och intressen kan delas över till exempel videochatt eller liknande. Visa upp din senaste tavla som du har målat, eller håll i er egna cookalong. Det finns mycket roligt man kan hitta på och prata om när det kommer till fritidsintressen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.