Samtalsämnen att diskutera under svåra tider

Ingen har väl missat Covid19 och alla följder av utbrottet. På grund av detta virus har många tvingats till att hålla sig hemma för att inte riskera att själva bli sjuka eller smitta andra. Det kan vara svårt att hålla sig själv road under en karantän, självisolationsperiod eller andra svåra tider. Här kommer därför en rad olika samtalsämnen du och dina vänner skulle kunna diskutera över telefonen, Facetime, Discord eller liknande.

Vad håller er motiverade?

Prata med andra om de saker som håller dig motiverad i svåra situationer. Vad fungerar bäst för dig? Har du något som verkligen hjälper dig att ta dig igenom din vardag? Lyssna även på vad dina vänner och bekanta gör för att hålla sig på topp. Det är verkligen något av det bästa man kan diskutera när man sitter i karantän eller bara försöker att hålla sig på avstånd under en period. Många av oss mår riktigt dåligt av att stanna hemma om dagarna. Detta beror bland annat på avsaknad av rutiner och dagliga mål. Då kan det vara trevligt med något annat som kan lyfta stämningen. Det är verkligen viktigt att vi hjälper varandra hitta nya saker att hålla fast vid när livet känns tungt och trist.

kvinde

Prata om framtiden

Försök att planera för framtiden. Det blir lättare att kämpa sig igenom svåra tider när man har något kul att se fram emot. Självklart kan det vara svårt att sätta ett fast datum, men försök att planera lite löst. Att ha framtidsplaner är alltid bra, speciellt för den psykiska hälsan.

Något annat du och dina vänner skulle kunna diskutera är hur ni tror att framtiden kommer att se ut. Hur kommer världen att ha förändrats efter ett sådant utbrott? Hur stor är chansen att det kommer att hända igen? Kommer vi vara bättre eller sämre på att hantera ett stort utbrott? Det kanske inte är det mest positiva samtalsämnet, men det kan ändå vara bra att tänka lite på det.

Privatekonomi

Privatekonomi är nog inte heller det mest positiva av samtalsämnen, men det kan vara skönt att prata om sin ekonomi med andra. Detta gäller speciellt under svåra tider som till exempel ekonomiska kriser eller lågkonjunkturer. Vad gör ni för att hålla ihop er ekonomi? Gör ni något extra eller annorlunda för att hålla ekonomin stabil?

En ny sajt om privatekonomi har lanserats. Den skulle kunna hjälpa dig och dina vänner att få kontroll över ekonomin igen.

 

Har ni funnit nya intressen?

Under svåra tider tvingas man ibland att prova på nya saker för att få fritiden att bli mer spännande. Du eller dina vänner har säkert upptäckt nya intressen och hobbys. Kanske har ni provat på ny matlagning eller börjat med någon typ av hantverk. Prata om dessa nya intressen med varandra. Det är alltid roligare att vara fler om en och samma hobby, så försök att få dina vänner att prova på din. Våga även testa dina vänners nya hobbys. Att prova på nya saker kan göra livet så mycket rikare och gladare. Så var inte rädd för att testa nya saker.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.