Om du har diskbråck kan massage vara god karma

Om du lider av diskbråck finns det vissa saker du kan göra för att lindra detta. Viktigast är såklart att gå till en läkare som är specialiserad på detta område för att höra vad du kan göra för att minska dina smärtor. Oftast är fysioterapi ett alternativ. Vad som oftast kan hjälpa på kort sikt är massage. Det är en bra slags smärtlindring för det betyder att du oftast inte behöver ty till smärtstillande om du får massage.

 

Se dig om efter en erfaren massör

När man har diskbråck går det oftast ner i det ena benet. Det gör att man kan ha spända muskler hela vägen från rumpan och ner till foten i värsta fall. När du ska leta efter en bra massör kan det vara en bra idé att leta efter en massör som har en del erfarenhet med massage av diskbråcksklienter. Det kan var en bra idé så att du därmed undgår att de trycker på fel ställen på din kropp.

massage

Andra former för smärtlindring

Andra effektiva former för smärtlindring annat än massage vid diskbråck är bland annat akupunktur men även kiropraktik. Det sägs att det ofta är en bra väg att försöka sig med naturlig smärtlindring innan man går vidare till operation.  Du kan även testa av en så kallad TENS-apparat eller att lägga ett värmeelement på det smärtande området. Det sägs att även kyla kan ha en lindrande effekt. Det kan vara individuellt vad som fungerar bäst och i olika situationer. Det bästa är att prova sig fram.

 

Hör med vänner

Oftast kan det vara en bra idé att höra med vänner vilka massörer och behandlare de tycker har fungerat bäst för att på så sätt öka chanserna att få en bra behandling och smärtlindring.

 

Följer du ovanstående råd är du förhoppningsvis en liten bit på väg närmare smärtlindring!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.