Idrott är väl ett bra samtalsämne?

Ibland kan man ha svårt att komma på bra samtalsämnen när man träffar nya människor. Vädret är såklart alltid ett bra samtalsämne men det kan man ju kanske inte stå och prata om i timtal. Vad bättre är kanske är idrott eller sport. Många är vi som är intresserade av sport. Det kan vara både att utöva sport men sannerligen också att se det på TV.

Vilken sport är mest intressant?

Ja, det är en bra fråga. Fotboll är ofta ett vanligt samtalsämne män emellan. Alla vet vem Ronaldo är eller Zlatan för den delen. Andra populära sporter är friidrott. Under senare år har det blivit mer och mer populärt att jogga. Det sägs att det nästan har blivit en folkrörelse. Olika typer av joggingskor är ett hett samtalsämne och kan diskuteras i lång tid joggare emellan.

 

Är ridsport ett intressant samtalsämne?

Andra intressanta sporter att diskutera kan vara ridsport. Denna sport kan inom vissa kretsar diskuteras i all oändlighet. Att ha häst är en mindre vetenskap. Bara det vilket underlag en häst ska ha i sin box kan diskuteras i lång tid. Vad är bäst, halm, strö eller torv? Det finns också många olika grenar inom ridsport. Några vill gärna diskutera dressyr medans andra tycker att hoppning är mera spännande och några andra går upp i det som kallas fälttävlan. Hubertusjakt är en gren för sig som är populärt att se på i Oktober eller November.

 

Så nästa gång du träffar på en ny person och inte riktigt vet vad ni ska prata om så kan du fundera på om du ska komma in på någon av dessa ovanstående sportgrenar. Annars kan ni alltid prata om curling, backhoppning, travsport eller kanske yxkastning? Möjligheterna för att hitta ett nytt samtalsämne inom sport är nästan oändliga om man tänker lite kreativt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.