Förbättra ditt hemmakontor

I vissa situationer kan det vara nödvändigt att arbeta hemifrån. Ibland kan man få lägga om helt till att bara arbeta hemifrån. Oavsett om man jobbar hemifrån tillfälligt eller permanent kan det vara bra att förbättra och optimera sitt hemmakontor. Ett dåligt hemmakontor kan ha negativa effekter på din hälsa. Här får du därför några tips på hur du kan göra ditt eget hemmakontor bättre och lättare att arbeta i.

Välj ett bra skrivbord

Välj en ergonomisk stol

En ergonomisk kontorsstol är en av de viktigaste delarna i ett bra kontor. Den dyraste stolen på marknaden är inte nödvändigtvis den bästa. Det viktiga är att man sitter bra i sin stol och att den kan ställas in efter dig och din längd. Undvik dock att köpa de allra billigaste kontorsstolarna. Många billiga stolar är ganska obekväma att sitta i och saknar inställningsfunktioner. Köp en stil som du kan sitta bekvämt i under en längre tid. 

Hitta ett bra skrivbord

Du bör även se till att skaffa dig ett ordentligt skrivbord. Om du har råd att köpa ett höj- och sänkbart skrivbord bör du göra det. Dessa bord är verkligen oslagbara på många sätt. Med ett sådant skrivbord kan du själv välja om du vill stå upp och arbeta eller sitta ner. Man vill ju försöka att sitta så lite som möjligt när man jobbar. Vi människor sitter ju redan ner ganska mycket som det är. Du behöver såklart inte köpa ett höj- och sänkbart skrivbord. Du kan skaffa vilken typ av skrivbord du vill. Se bara till att ta pauser från sittandet lite då och då. Det är bättre för din rygg och dina ben. Det håller även cirkulationen igång. Du kan hitta skrivbord här

Skaffa en riktig kontorsstol

Smart förvaring underlättar arbetet

Förvara allt ditt kontorsmaterial på ett smart sätt. Lägg inte allt löst på ditt skrivbord. Att ha lösa saker liggandes på skrivbordet kan leda till onödig stress. Håll ditt skrivbord rent och förvara istället dina saker på sina egna platser. Sätt upp hyllor till dina pärmar och mappar på väggarna. Skaffa lådor till de små sakerna så att du lättare kan hålla reda på dem.

Var inte snål när det kommer till förvaring. Ju mer förvaringsmöjligheter ditt kontor har, desto lättare blir det för dig att hålla ordning på allt. Sätt etiketter eller klisterlappar på varje låda och hylla. Skriv sedan vad varje plats ska användas till. Använd en låda till papper, en till kuvert, en till pennor och så vidare. Då kan du snabbt hitta det du letar efter. 

Tänk på belysningen

Om du inte redan har bra belysning i ditt kontor bör du se till att skaffa det. Att arbeta i ett kontor med dålig belysning är riktigt ansträngande för ögonen. Dåligt ljus kan ge dig huvudvärk eller till och med synproblem. Ett ljus kan vara dåligt av flera anledningar. Ett ljus kan vara för svagt för att arbeta i, men det kan även ha fel färg. Vissa ljusfärger kan ge oss synproblem. Därför ska man gå efter belysning som är anpassad och godkänd för kontorsarbete. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.