En bettskena kan hjälpa dig att må bättre

Har du ofta ont i huvudet eller i nackregionen? Gnisslar du även tänder om nätterna? Då kan det vara ditt tandgnisslande som ligger bakom alla dina problem. Tandgnisslande är ett mycket vanligt problem som kan leda till många olika komplikationer och problem. Här får du veta mer om hur du med hjälp av en bettskena kan bli av med dina obehag och besvär.

Varför bettskena?

Att använda en bettskena är ett av de bästa sätten att bli av med sina tandgnisslingsproblem på. Det enda du behöver göra är att sätta in den innan du går och lägger dig, sedan sköter bettskenan jobbet på egen hand. Bettskenan ser till att du inte kan gnissla tänder under natten. Den håller helt enkelt din käke på plats, så att du inte kan anstränga den eller slita på dina tänder. När du slutar att gnissla tänder kommer dina problem att försvinna. Det är inte för bra för att vara sant. Det är faktiskt precis så enkelt. Om du själv har stora problem med tandgnisslande ska du skaffa dig en bettskena med detsamma.

Fördelar med bettskenor

Är de dyra?

Hur dyr en bettskena är beror helt på vart du väljer att köpa den. Bettskenor är generellt sett mycket dyrare när du köper dem genom en tandläkare. Det kan även ta ganska lång tid att få en skena genom sin tandläkare. Därför är det bäst att köpa sina bettskenor online i en webbshop. En bettskena hos tandläkaren kostar omkring ett par tusen kronor per styck, medan en bettskena på nätet ofta kostar ett par undra kronor per styck. Beställ dina skenor på nätet, så kan du spara många tusenlappar i längden.

Så använder du bettskenor

När du beställt dina bettskenor kommer du att få hem dem oformade. Därför måste du själv se till att forma dem efter dina egna tänder. Att forma skenor är inte alls svårt. Du behöver bara värma upp plasten med hjälp av lite kokande vatten. När plasten är varm och formbar kan du börja forma bettskenan i din mun. Skenan får då en perfekt passform. När din skena har svalnat och stelnat helt kan du börja använda den. Ta på dig din bettskena varje kväll innan du somnar. Bettskenan hjälper dig sedan att sova utan tandgnisslande. Att använda bettskenor är faktiskt inte svårare än så. Testa själv genom att beställa dina egna skenor på nätet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.