Djur som konversationsstartare

Om du har svårt att starta en konversation med nya människor, välj då att prata om djur. De allra flesta älskar någon eller några typer av djur. Därför passar djur perfekt som en bra konversationsstartare. Här är några exempel på hur du kan starta en konversation med hjälp av just djur.

Visa upp ditt husdjur

Ett bra sätt att kickstarta en konversation på är att visa upp sitt egna husdjur och prata lite om det. Detta kan du till exempel göra under dina dagliga promenader när du möter grannen. Detta fungerar extra bra när du möter helt nya människor, speciellt om de också har ett djur med sig på sin promenad. Då kan ni båda visa upp era husdjur och berätta om dem för varandra. Vem vet? Kanske kommer ni att bli riktigt bra vänner?

Om du har gäster hemma kan du även vid dessa tillfällen visa upp dina husdjur. Att visa upp sina husdjur leder ofta till frågor och funderingar, speciellt om det handlar om du har ovanliga husdjur. Lär andra om dina djur och berätta för dem varför du tycker att de är så fantastiska. De allra flesta uppskattar denna typ av information, så var inte rädd för att visa upp dina älskade djur.

Fråga personen om hens favoritdjur

När du träffar någon för första gången, prova då att fråga om personens favoritdjur. Det finns ju en chans att ni delar favoritdjur. Även om ni inte gör det, kan detta fortfarande leda till långa konversationer. Detta tips fungerar riktigt bra på dejter. Det kan verkligen liva upp vilken konversation som helst. Nästa gång du möter en ny person, prova då att fråga om vilket deras favoritdjur är. Självklart kan du alltid välja att prata om till exempel Bitcoin Era eller liknande ämnen, men djur är alltid ett säkert kort.

husdjur

Berätta djurhistorier

Något annat du kan göra är att berätta dina bästa djurhistorier. Det kan vara sanna historier om möten med djur eller något som ditt husdjur har gjort. Det kan även vara mer skämtsamma historier som du har hittat på själv. Oavsett vilken typ av historia du berättar kommer de du pratar med att uppskatta den.

Berätta om när din katt ramlade ner i toaletten. Berätta den där hysteriskt roliga historien om en katt som blev rakad som en pudel. Det finns alltid någon bra djurhistoria att dela med sig av för att kunna starta en konversation.

 

Berätta om dina djurfobier

Det kan vara minst lika spännande att prata om djurfobier som att prata om sina favoritdjur. Många har någon typ av djurfobi. Vissa är rädda för spindlar, medan andra är livrädda för ormar. Vilken djurfobi har du? Börja en konversation genom att fråga personen vilket djur hen är mest rädd för.

Leave a Reply

Your email address will not be published.