Bra samtalsämnen

Kanske är du en av dem som är ute på dejtingmarknaden? Då kan det vara så att du funderar en del över vilka samtalsämnena ska vara på dejten. Det är kanske inte alltid så lätt att veta. För några människor är det mer naturligt än för andra att komma på bra samtalsämnen.

 

Ha lite olika samtalsämen du kan prata om

Det kan bli lite tråkigt att sitta och prata om vädret under hela dejten. Upplagda samtalsämnen kan vara vad man har för interessen eller hobbies. Kanske är det så att den andra personen har liknande intressen och samtalet flyter på bra. Resor är ett annat upplagt samtalsämne att prata om. Det kan ju visa sig att ni bägge två har besökt Chile eller Argentina och kan prata vidare från det samtalsämnet. Du kan ju också fråga din dejt om det är en naturintresserad person. Kanske är ni båda intresserade av växter och blommor och samtalet kan lätt tas vidare därifrån?

Bakgrund

Vad som kan vara riktigt intressant att veta när man ska på dejt är vilken bakgrund den andra personen har. Det kan exempelvis vara var man kommer ifrån men också vad man har för utbildning. Syskon och familj är även intressant att veta något om för motparten.

 

Övning gör mästerverk

Ju mer du tränar dig själv desto lättare är det att komma på bra samtalsämnen och samtalet flyter på desto lättare. Kanske får du til och med idéer till nya samtalsämnen efter att du har varit på dejt? Det är alltid bra med nytt input.

 

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot att ha några bra samtalsämnen på handen och samtalet kommer flyta mer naturligt. Vem vet, kanske lär du dig en massa nya saker du inte tidigare visste något om som exempelvis astronomi, biologi eller ett nytt område inom kultur som du inte kände till tidigare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.