Att tänka på inför köpet av en hundbädd

När man förbereder för hemkomsten av sin nya fyrbenta vän gäller det att man har alla de nödvändiga tillbehören för att hunden ska bli nöjd och glad. Tillbehöret av yttersta vikt som de allra flesta satsa på är just en hundbädd, och det är lätt att förstå varför. Hundbädden blir en liten avkopplande plats där ens nya vän kan slappna av samt kanske till och med sova på under natten. Inte är golvet nog när man vill ge sin hund det allra bästa, så satsa gärna på en hundbädd redan idag för att fullända hemmet.

Nedan ska vi tala mer om allt som man kan behöva veta kring hundbäddar – eller hundsängar – innan man ger sig av för att köpa den varianten som passar en likt handen i handsken.

Vilken storlek på hundbädden ska jag välja?

Hundsängar finns det många av, och en fråga som ofta dyker upp är just ”Vilken storlek på hundbädd bör jag satsa på?”. Svaret kan variera beroende på hur stor ens hund är, men det kan även variera utefter hundens individuella önskemål. Alla hundar sover på sina egna sätt, så ens hundsäng bör reflektera detta. Med andra ord är det en god idé att observera huruvida ens hund ligger helt rakt eller mysigt hopkurad för att ta reda på hur stor ens hundsäng måste vara.

Även hundens personlighet kan spela stor roll. Om ens fyrbenta vän skulle lida av separationsångest är det vanligt att en mindre säng kan få denne hund att känna sig mer trygg, men om ångest inte skulle vara ett problem kan en större hundbädd göra susen. Om man har en valp ska man därtill tänka på att han eller hon växer så det knakar, så välj gärna en hundbädd som kommer att passa även efter dess att valpen har växt lite. Då sparar man pengar och slipper att konstant köpa en ny hundbädd. Om man behöver kika över sina valmöjligheter, hitta din nästa hundsäng här.

Vad bör hundbädden vara tillverkad av?

Naturligtvis är det av yttersta vikt att hundbädden förser ens fyrbenta vän med komfort i alla lägen, men andra viktiga aspekter att ha i åtanke är just att det ska vara så enkelt som möjligt för en att underhålla ens hundsäng. Hundar är inte kända för att hålla rent kring sig, och därför kan man komma att behöva rengöra hundbädden relativt ofta. För detta skäl kan det vara en god idé att välja en variant som inte är svår att rengöra.

En korg i plast är ett exempel på en typ av hundsäng som man inte får svårt att rengöra, men visst behöver man även lägga till en madrass eller annat underlag. Detta kan vara tillverkat av antingen polyester eller nylon för att göra rengöringen så enkel som möjligt. I vanliga fall brukar man rengöra korgen förhand medan madrassen eller underlaget körs i tvättmaskinen.

Varför är en hundbädd så viktig?

Det finns en lång rad skäl till varför det är viktigt att satsa på en hundbädd, men en av de viktigaste är just att ge sin hund en fristad: en egen liten plats där de kan koppla av och få en stund för sig själva. Ytterligare skäl är lite mer uppenbara, såsom att se till så att hunden inte behöver sova på ett hårt och kallt golv. Det är inte alla som vill låta hunden sova i ens säng eller soffa, och då är det naturligtvis ett måste att ge sin fyrbenta vän en egen hundsäng att njuta av.

En ytterligare sak att komma ihåg är just hur stor del av dagen ens hund tillbringar med att sova. När man har kört iväg till jobbet kan det hända att man befinner sig utanför hemmet i minst åtta timmar varje dag, och en stor del av den här tiden använder hunden för att sova. Ett kallt golv kommer då självklart inte att vara nog, utan det är bäst att satsa på en hundsäng.

Är det nog med en bädd?

Är det överdrivet att satsa på ett flertal hundbäddar eller är det inte nog att enbart köpa en hundbädd? Det är sannerligen inget måste att ha flera hundsängar, men ens fyrbenta vän kan gynnas av det beroende på individen. Hundar vänjer sig lätt vid olika situationer, så visst kan en enda hundsäng vara nog, men om man vill göra det så trevligt som möjligt kan man placera ut olika hundsängar på olika platser i hemmet. Det kan räcka med en hundsäng i sovrummet och en i vardagsrummet – man bestämmer helt enkelt själv.

Mer än en hundbädd kan också se till så att ens hund får fler valmöjligheter om man placerar ut sängar av olika material, storlekar och utseenden. Vad ens hund i slutändan tycker om är ganska individuellt, och den som känner hunden som bäst är en själv, så det gäller att man går efter vad som känns bäst.

Filtar med värme eller kyla

Det sista vi bör gå igenom innan man gör sitt val av hundbädd är lösningar under de heta somrarna och de iskalla vintrarna. När hunden befinner sig inomhus är det inte alltid lätt att svalka ner sig eller att värma upp sig beroende på vilken årstid det är, och då hjälper en vanlig hundsäng inte till särskilt mycket. Lyckligtvis nog finns det en ganska lätt lösning i form av en kyl- eller värmefilt.

Under vintern kan man dra nytta av värmefilten så att hunden alltid har någonting mjukt, varmt och gosigt att ligga på, vilket är särskilt viktigt för valpar som letar efter trygghet i sin hundbädd. När det sedan blir varmt under sommaren kommer många hundar inte att bli glada över hettan, och särskilt inte om hunden är långhårig. I dessa fall gynnas man av en härligt kall filt som kyler ner ens fyrbenta vän oavsett om man drar nytta av filten inomhus eller utomhus. När allt kommer till kritan finns det en stor mängd förträffliga hundbäddar att kika närmare på, så det gäller bara att hitta en högkvalitativ webbutik och börja leta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.