Allt om Dogecoin och andra kända kryptovalutor

Kryptoinvesteringar är mer populära än någonsin och är numera någonting som de flesta kan ta del av oavsett om de har tidigare erfarenhet eller inte. För närvarande finns det tusentals kryptovalutor att välja mellan, och en av de största kryptovalutorna på marknaden är just Dogecoin som du kan kika närmare på här: https://aktieskola.com/dogecoin-kurs/. Hur kommer det sig att just denna valuta har blivit så stor och vart kommer det ifrån? Läs vidare!

 

Vad är Dogecoin?

 

Det var år 2013 som Dogecoin skapades av två personer vars mål var att ta memen ”Doge” och göra en skämtvaluta av den. Vid den här tidpunkten var det mest tekniknördar och brottslingar som vände sig till kryptovalutor – en stor skillnad jämfört med hur det är idag. För att lägga till lite humor till den kontroversiella naturen av kryptovalutor skapades Dogecoin, och till allas förvåning växte det snabbt i popularitet.

 

Det tog inte mer än en månad förrän en miljon besökare hade fått syn på Dogecoin, och dess popularitet har exploderat ytterligare efter dess att Elon Musk började tala om valutan. Vänd dig till en Dogecoin kurs för att hålla koll på myntets utveckling redan idag.

 

Andra välkända kryptovalutor

 

Även om en Dogecoin kurs kan göra susen för att se till så att du kommer i gång med Dogecoin-investeringarna finns det andra välkända kryptovalutor som är väl värda att kika närmare på. Vi nämnde tidigare Bitcoin, och detta är för närvarande den största kryptovalutan i världen med ett marknadsvärde på mer än 1 000 miljarder dollar. Ethereum är ytterligare ett enormt mynt som snabbt börjar komma i kapp med Bitcoin, och om du vill säkerställa att du investerar i stabila kryptovalutor kan du ta en närmare titt på just Bitcoin, Ethereum och en händig Dogecoin kurs.

 

Undvik vanliga misstag när du köper kryptovalutor

 

Kryptoinvestering kan låta som en lukrativ metod för att få dina pengar att öka i värde, men det finns vissa fällor som du ska undvika för att se till så att du inte förlorar dina pengar. Se bland annat till så att du inte går på erbjudanden som dyker upp på Facebook eller Twitter där det lovas guld och gröna skogar. Även mejl med länkar från avsändare som säger sig vara pålitliga kryptoföretag bör undvikas. Bedragare kommer alltid att finnas, och du bör därför tillämpa försiktighetsåtgärder för att garantera att du enbart köper kryptovalutor från pålitliga handelsplattformar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.