Allergianpassa ditt hem

Allergier är enormt vanliga. Det finns otroligt många allergier att det är i stort sett omöjligt att nämna alla. Då allergier är så vanligt förekommande, känner de flesta av oss någon som är allergisk mot något. Kanske är du själv allergisk mot något? Kanske har du till och med flera allergier? Det kan alltid vara bra att allergianpassa sitt hem, oavsett om man själv är allergisk eller känner någon som är. Här får du några tips på hur du kan göra ditt hem lite mer allergivänligt.

Undvik starka kemikalier

Parfym- och kemikaliefritt

Att parfymer och starka kemikalier kan trigga allergier är något som de allra flesta känner till. Tyvärr kan det vara ganska svårt att bli helt fri från dem, då de finns i riktigt många produkter. Om man vill slippa starka kemikalier och parfymer ska man gå efter produkter som har testats och blivit godkända för allergiker. Det är inte alltid så enkelt att hitta dessa produkter, men försök att leta efter produkter och märken som är Svanenmärkta och som är godkända av Astma- och Allergiförbundet. Ett exempel på ett sådant märke är Neutral. Du kan hitta mer info här.

Man ska passa sig för billiga budgetprodukter. Dessa produkter brukar innehålla större mängder av starka kemikalier. De kan trigga allergier ännu mer, men de kan också vara riktigt skadliga för miljön. Billigt är bra för plånboken men inte för allergiker. Lägg några extra kronor på mer skonsamma produkter istället. Du kommer garanterat att märka en skillnad, även om du själv inte är allergisk.

Städa så ofta som möjligt

Städa så ofta du kan

Att vara allergisk mot djur och damm är riktigt vanligt. Därför bör man alltid se till att hålla sitt hem rent och prydligt. Dammsug och dammtorka ofta för att undvika att damm och djurhår samlas. Det är även viktigt att lufta ut regelbundet så att luften hålls så fräsch som möjligt. Om du har pälsdjur bör du försöka hålla dem borta från de utrymmen som dina gäster brukar vistas i. Detta är såklart inte möjligt för alla, men om du har möjligheten att göra det så är det alltid bra.

Om du känner dig omotiverad till att storstäda kan du alltid ta lite i taget varje dag. Då kommer städningen inte att kännas lika jobbig. Dammtorka ena dagen, dammsuga nästa och så vidare. Det funkar även riktigt bra för dig som inte har så mycket tid över varje dag. Man kan alltid klämma in lite småstädning här och där.


Leave a Reply

Your email address will not be published.